30 June 2010

keJADIan!

Pada 27/06/2010, Ahad.
aku rancang kuar dgn abg angkat(aqem), abg aku, ijat, ckgu giatmara, cikgu shah& kwn giatmara..
mase kuar pagi tu, elokk jer..
smpai gelang patah, naik bas ke angsana. RM2.30.
then, smpai jer Bus Stop,abg aqem ckp psl blnje, then, aku trus gelabah crik wallet aku tuh.
dgn serta-merta, aku crik polis.
kebetulan, ade van polis lalu dpn mate aku,
sepantas kilat, aku kejar van tu, then, ak trus mntak van tu anta aku gi Larkin, sbb destinasi bas tu Larkin.
Mase naik van polis tu, aku sorang jer pompan dlm van tu, gabra ade gak.
Tapi, pkirkan Mykad aku sume ade dlm wallet aku tuh.
aku tak pkir dah psl yang aku nih sorang awek dlm van tu..
smpai jer stesyen bas tu, polis tu suma tlg crik Bas CAUSEWAY dari Gelang Patah ke Larkin.

Time tu mmg kusot giler ah!
smpai polis tu pon sruh aku call bpk aku.
tp, ak x call jugak.
then, 1 abg polis tu pujok aku sruh aku call bpk aku.
then, bru aku call.
time tu la ak melalak psl hal nih.
polis tu sruh aku rilek jerr..

then, bila bpk aku smpai jer kat balai polis Tampoi,
bapak aku, AUTOMATIC, *membebel*
pastu, aku tabahkan hati.tenangkan jiwa.
bpk aku bwk aku pegi angsana.
mase tu, bwk abg ijat, abg aqem.
then, kiteorg gi mkn,
mase kiteorang mkn, tibe2, membe aku call.

ni antara dialog yg aku ingt lar.

atie: wawa, cikgu shah nak ckp.

ckgu shah: Zarith, ni hah, ade orang jmpe wallet ko.
(*dia jumpa no ckgu shah di kad Giatmara yg brada dlm wallet aku *)
(aku trus melompat kegirangan)
aku: ok ok.
ckgu shah: ni hah, orang ni sruh dia ko call dia. 017-7.......
aku: ok ckgu, ok ckgu. terima kasih..
then: dgn pantas, trus call, tp, bpk aku yg bercakap ngn bdk yg jmpe wallet aku tu.
nama dia Hanny.
tp, mase pulang wallet tu, duit aku berkurang gak larr..
wakakaka..

then, aku trus ajak bpk aku gi City Square..crik minah tu.
sesampai aku kat situ, aku trus pegi ke arah tmpat wayang!

then, jmpe Hanny tu!
Yeay! my wallet!!



haha. ni surat repot aku mase ikot abg2 polis yg boleh than ensem tuh.

sengal!

tp, ini, pengajaran utk aku, jgn ltak barang sepah2.

Abah: sorry abah, sbb wawa dah susahkan abah.
I love you abah!
LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

No comments: