22 December 2010

Jangan lah macam niy .

Assalamualaikum ! :)


Hey peeps , aku ade seorang kawan , Namanya Nurul Shafiqah Bt Rusli . Yah , yang korang sendiri tahu yang dia pernah menjadi musuh ketat aku . Ergh ! Aku tak suka bergaduh lah , sebab tu sekarang kami dah berbaik . 


(click pada paparan untuk lebih jelas)




Erm , now , aku nak tegur sikit cara korang yang balas dendam kat pyqa tanpa menggunakan otak . Urgh . Seriously aku kecewa dengan cara korang buat macam niy kat makhluk korang sendiri . Korang pun manusia kan ? Pergh , sampai cakap dia *BABI , cakap mcm dia tu takde maruah . Korang tak nampak ke yang dia tu orang , *manusia ! Eh , dia tu reti jaga maruah family dia lagi lahh . Sepanjang aku jadi musuh dia , aku memang stalkers perangai dia , cara pergaulan dia . Even dia tak reti jaga mulut , tapi aku tau , dia tu reti jaga *MAHKOTA dia . Korang yang cakap-cakap mcm tu , korang jaga *MAHKOTA korang keh ? Cakap lain kali guna otak , jangan guna lutut . Eish , aku lak yang nyirap kat korang . Susah lahh cakap ngn orang yang ade batu kat kepala dia . Eh2 , adik-adik , even wawa pernah bergaduh dengan dia , cara wawa tenangkan keadaan senang jek , iaitu , diamkan dia . Kalau korang main balas-balas , sampai bile pun tak habis tau tak ? Korang niyy , jgn lahh tunjuk sangat yang korang tu baik , yeee , wawa tau korang baik , tp jgn buat perangai mcm tu eh ?? Wawa hanya menegur tau , bkn wawa back-up pyqa sahaja . 




To pyqa , wawa nak tegur jugak niy , even pyqa mempertahankan maruah diri pyqa , pyqa jangan lah cakap benda tak elok , see ? Diaorg balas mcm tu kan ? Diaorg tu jangan dilayan kalau dah melampau . Yah , wawa tau , sebenarnya pyqa baik , but , sometimes when pyqa lepaskan marah tu tak kena cara . Cara pyqa tu kadang2 buat orang rasa yang pyqa niy kurang ajar . Pyqa dah besar kan ? pyqa tu kakak , anak first plak tu , mesti lah ada tahap kesabaran yang tinggi . Yah , wawa pernah stalkers perangai pyqa , supaya wawa tak rase pyqa tu jahat , wawa stalker supaya wawa tak salah anggap , Yes , itu memang perangai wawa untuk menjadi manusia yang tak suka ada perbalahan . Wawa harap pyqa jangan lah patah semangat even diorang buat mcm niy kat pyqa , wawa tau , pyqa kuat . :) Chill yah babes ! :) Wawa hanya menegur , dan wawa tak back-up orang yang buat pyqa mcm tu . :)


sincere, najwa

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

2 comments:

pyqaDEBAB (: said...

yah sygs . thnx nshat uwh . tp pyqa now mmg da diamkn diri then da pown mnx maaf mcm syafiq ckp . tp dieowg plak over smpy buat bnde uwh . pyqa ckp je juz thnx buat pyqa cm uwh . nie pown mls da nx lyn bdx bdx cm uwh . biar lar . better pyqa apy tgk kwn bahagia lgy bgs dary lyn kerenah dieowg . thnx nsht yg bergne uwh (: thnx yah sygs . ♥

Najwaa Malikk said...

pyqa : yah , most welcome , :) jgn amik hati lagi la ye syg ? :) I know youre strong girl ! YEAHHH ! HAHA . :))