07 March 2012

Puas tak ?


Assalamualaikum , hai :)

( Ini adalah karangan 1500 patah perkataan )

Urm , aku dah lama kot tak cerita apa-apa yang sedih dekat blog aku ni . Ehhe , bukannya untuk "take attention" dari korang . :D tapi , terpulang lah korang nak fikir apa dengan semua cerita aku ni :)

Alright . Ceritanya bermula disini .

18 November 2010 .
Masa ni , kiteorg baru mula berkenalan . Bak kata Najwa Latif , "Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku ~!" Ahhah , alright , time ni kau ada gf . Kiteorang first meet , tapi ada ramai lagi kawan-kawan kiteorg yang lain . Aku perhatikan , kau ni funny . Boleh pulak join aku terpekik terlolong dengan Iskandar (BFF aku) Mula-mula je kau ni diam . At last , aku tengok , kau yang bising .

seterusnya . .
Kiteorg berkawan macam biasa . Kau buat hal kau , and aku pun buat hal aku . Yes , time tu aku dah macam suka-suka kau . HAHA , but , aku tahu aku sudah meletakkan risiko utk bunuh diri . HAHA !

BLA ~ BLA ~ BLA ~

13 November 2011 .
Aku boleh pulak propose kau time kau baru break dgn GF kau time ni . Ahhah , actually saja-saja , then , kau pulak take it serious , so , aku pun go on ! Benda dah jadi time tu . :)

And , yang aku tak sangka , exGF kau yang dah jadi BFF aku tu , dah jadi musuh aku . Ya Allah , time tu , Allah jelah yang tahu macam mana menyesalnya aku lepaskan seorang BFF demi seorang lelaki :'(

BLA~ BLA~ BLA~ 
kami seolah-olah seronok gitu , tapi , masalah tu jangan nak cerita lah , macam-macam dugaan . Dia terjatuh , aku tolong angkat , dia ada masalah ini itu , aku je disamping dia . tapi , seriously , macam tak pernah dihargai . Yess ! aku sentiasaaa jaga hati dia . Err , tapi hati aku niii :'( aku sorang yang jaga . Dan aku rasa aku bukan seorang kekasih bagi diri dia .

13 December 2011 .
Kita keluar bersama . seriously aku happy time tu . Tapi time tu pagi-pagi buta kita dah gaduh kan sayangg ? Time tu pulak gila-gila cerita Ombak Rindu . Haha ! >.< tak boleh bayangkan , kau boleh ke hulu-ke hilir . Asyik call aku , aku dekat mana . Padahal aku dengan Iskandar BFF aku sendiri .  Alahai , macam risauu je kau dekat aku kan ? Padahal ? (aku pun tak tahu :') ) And time tu First month anniversary kita yang paling cooollll kan ! :D hujan-hujan , kau teman aku dekat Lobby City Square sampai maghrib :D

seterusnya . .   
Satu hari tu , masa aku duduk borak-borak dengan kau dekat stulang , ada abang ajik time tu , kau pulak boleh jujur yang kau ada GF lain . Ahhah . Korang pun faham kan aku ni macam mana . Suka sangat bagi muka dekat lelaki yang aku sayang . Yess , aku diamkan dia , even dia ada GF lain time tu . Ya Allah , takda siapa pun boleh bantu aku . Takda sorang pun yang nak tolong aku utk pertahankan hubungan aku dengan dia . Dan aku tahu , hubungan aku dengan dia memang sukar untuk bertahan . And then , tepat 23 December 2011 , kiteorang break :')

Aku tipu kau , aku kata aku dah ada BF lain . Ahhah , bukan sebab apa , nak kasi kau tergugat . Tapi kau tak ambil kesah pun time tu . Nampak sangat kan aku ni takda apa makna dalam diri kau ?

Seminggu lepas break , kau dah ada pengganti . Nampak sangat kau memang mengharapkan perpisahan dari aku kann ? So , aku ikhlaskan kau BLAH dari hidup aku time tu . Tapii , sayang aku pada kau time tu belum berkurangan . Serious . :')

Tak lama lepas tu , kau couple dengan budak Batu Pahat . Ahhah , tak sangka , aku boleh jumpa GF kau time tu :) then , aku cuba ikhlaskan kau dengan dia :) Yess , dah berjaya aku ikhlaskan kau dengan dia . Tapi , kau tengok , apa yang kau buat dekat dia ? Kau buat dia menangis . And at the same time , time tu aku rasa aku rinduuuu kau sangat . Rindu kau nyanyikan lagu untuk aku semua . And aku buang segala ego aku utk ajak kau getback .

Tepat 25 Februari 2012 . Kita getback . :) tapi , tak bertahan lama pun . Kita getback , tapi kau dah bercerita "KAHWIN" dengan orang lain . How come man ? Errr =_=" Kau tak fikir ke apa perasaan aku ? Kau tak fikir apa perspective org lain dekat kau ? Takde kann ? Yess , tahu sebab apa ? Sebab kau tak pernah berfikir panjang untuk masa depan kau . :)
Dan tepat 28 Februari 2012 kita break off sambil maki-memaki . sebab kau dah kantoi dengan aku . Tu pun adik angkat aku tunjuk komen-komen tu :)

Encik A , aku gembira sekarang tahu kau nak "KAHWIN" dengan perempuan pilihan kau . Hope kau boleh berubah . Heyy , fikir balikkk . Nak kahwin kan ? Cari kerja okayy ? (nasihat aku tetap yang sama kan ? ) Ahhah , bukan apaaa , kau tu macam tak takut apa yang akan jadi pada masa akan datang . Heyyy , family "Z" tu dah berharap dekat kau supaya kau bimbing anak dia . Macam mana kau nak bimbing kalau kau pun taknak berubah ? Encik A , 13 Julai tu dah tak lama . Tahun ni tauu , bukan tahun depan . Yesss , aku masih concern dengan LIFE kau . Bukannya sengaja aku menyibuk :) Dan aku tahu kau takkan concern dengan aku lagi . Thats why aku tak bertegur dengan kauu . Hmm .

# Hmm , sekarang memang best kan kau buat aku macam ni ? Aku tahu kau dah puasss buat hati aku macam ni ! Yessss , aku tak kisah pun kalau kau sia-siakan aku :) Kau takkan pernah rasa menyesal pun dengan kehilangan aku kan ? Ahhah , Yesss , kau chill jek :)

  • Aku pun sekarang sedang mencari LIFE aku yang baru . Thats why aku berharap aku dah takda dlm life kau :)
Lots of LOVE
ZarithNajwa

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

5 comments:

akulaa gadis itu said...

sabar jelaa kak~
perempuan yg baik untuk lelaki yg baik!!

nanieybarnieylurviey said...

Yeayy... suke ngan semangat baru zarith najwa.. life must go on.. lagi ramai yg lagi better dri die.. And happy cuz u aware of it.. most of my client x aware pasal ni.. :)
doakan u happy in ur life :)

Najwaa Malikk said...

Gadis : ahhah , yeahh ! wawa seorang yang sangattt kuat skrg nih ! >.<

Naniey : ehhe , yeah ! wawa boleh hidup tanpa dia . Insyaallah wawa dpt life yang lebih baik dari sebelumnya :D thankss korang-korang ! :) <3

Aisar Zain Dean said...

Chill girl . .

Allah menemukan kita dengan orang yang salah supaya kite lebih sayang pada nya.

bercinta biar lah berlandaskan agama sekali . ok ?

Take care then ^^,

Najwaa Malikk said...

@Aisar : hihi , yeah . Only Allah know the best for me :) Alhamdulillah :) thankssss awak :)