27 December 2010

Macam-macam .

Assalamualaikum ! :)
Baca bismillah sebelum anda membaca entry ini . Tarik nafas panjang-panjang , kerana entry ini sejauh 15km . (Terima Kasih)


Hurm , title aku macam lain macam kan ? Yah ! Memang macam lain macam .


Sabtu hari tu , aku pergi ke Kem Lambaian Danau di Kg Sg . Chinchin , Jasin , Melaka . Yah ! Sangat seronok , even 2 hari 1 malam . Aku dpt kenal semua senior aku yang bakal memegang jawatan di MPP . Dan yang paling bengang , aku yang paling muda dan aku sorang jek yang course berlainan dari semua student yang follow kem tu .


Hari Pertama :

  • Ice-breaking sememangnya aktiviti utama bagi semua program ryte ? Semua orang semestinya suka Ice-breaking kan kan kan ? (sila anggukkan kepala anda) Kat Ice-Breaking tu , pengalaman aku yang paling kelakar , aku disuruh oleh Sir Syed Syafaren , utk menjadi juri bagi 2 kumpulan yang bertanding . Pertandingan dikir barat jekk . Kumpulan yang ade ialah kumpulan dari course Information Technology dan System Networking . So , yang menang , dari kumpulan System networking . Hee Hari pertama sememangnya byk rileks kot . Tapi , yang seronok mase sesi berenang tu la . Aku punye pelampung tu mcm tak berguna jek . Last2 aku berenang jek . Jadah jek . HAHA . Seronok yang amat lahh ! Then , Malamnye , ade NIGHT WALK . Yahhh , aku student perempuan yang pertama yang pergi , selepas seorang demi seorang student lelaki yang pergi , mase NIGHT WALK tu , aku rase , jauh perjalanan aku , ade lah dlm 1km or 2km . Sememangnya mereka menguji keberanian student mereka . Aku bukan nak cakap aku angkuh dan belagak eh sekarang niy . Tapi , aku nak cerita jelahh . Mase NIGHT WALK tu , ade laaahh , 4 orang senior perempuan yang aku kurang gemar , mulut mereka , jgn cerita lah , mmg cotcetcocet jek . Makan pun nak bercakap . Aku tak tau lah bila diaorg tak bercakap ehh . So , mase NIGHT WALK tu , dah la potpet potpet , pastu ckp besar lak tu dlm hutan . Hah ! Hambek kau ! Melalak kau mase kat tgh hutan tu . Jangan tanye kenapa aku tak tolong kau mase mlm tu . Jangan ckp aku Jahat , sebab sememangnya aku Jahat . Tulah , pandang lahh aku dengan sebelah mate kau tu lagi . Mulut kau orang tu , kalah cik Joyah lah beb ! Haa , sampai habis kem aku tak tegur 4 ekor tu . HAHA . Eh2 , korang tahu tak , aku rasekan aku student paling diam kot mase kat kem tu . *Mean , semasa orang bercakap , aku paling diam tp , bila orang dah tak bercakap , lalu , aku pulak yang bercakap . Tapi bukan *omong kosong yahh ! HAHA . Aku sangat rapat  dengan pegawai kem itu , yang dipanggil pakcik cicak . HAHA .

About Pakcik cicak ! Nama sebenar beliau Wan Rizal , beliau berumur 35thn . HAHA . Orangnye comel jekk . Heeee . Takde gambar dia lahh plak ! Adeh ! Kalau dia marah , muka mcm pikachu . HAHA . Aku lahh yang panggil dia pikachu . Abang AG lak , tukang gelak jek kalo aku berbetah ngn *bapak tiri aku tuh . Aichet !

Hari Kedua .
  • Pagi , selepas solat subuh *aku tak solat , ade hal wanita . HAHA . Selepas solat subuh tuuu , kami ade sukan berkayak ! yahh ! my febret lah beb ! Partner aku , Kakak Kamalia Izzati . cantik orangnya , manis , lembut , bijak . Adeh Perfecto lah beb ! Beliau sudah berpunya la , baru nak suruh jadi kakak ipar . HAHA . Memang seronok mase tu ! Then , selepas berkayak , kami buat rakit . Yahh memang seronok gak , even dpt no.3 . Adeh . tangan melecit bhaii , kaki lebam2 , pinggang rase mcm nak patah daa . Perut mcm nak kembung minum air tasik tu . HAHAHA . Then , selepas aktiviti rakit , kami ade aktiviti obsticle , iaitu lari berhalangan . bayangkan la weyh ! Dah la aku lari bwk bumper aku yang besar niyhhh ! Then , halangan dia bukan main lagi , spender aku pun jadi warne kelabu , sebab mandi lumpur . HAHA , rase gak la seperti diriku ini kerbau . Cheh ! HAHA . Then , kami dah takde aktiviti . Semuanya FINISH !! Then , balikk lahh !
Serious ! memang rase tak puas . Memang nafsu nak pergi situ lagi , double triple aku rase nak pergi  kat situ lagi !

Ini , kakak Kamalia Izzati . Cantik kan ??


Adeh ! penuh lumpur seyh . Muka aku pun abes berlumpur .



Kasut yang agak comel ! yaww !


Yah ! Ini tangan , melecit semasa aktiviti rakit ! Dan pasir2 itu , berlaku selepas lari berhalangan .

Mase pulang dari kem itu , aku memang bersemangat lahh nak balik . Sebab , kononnye , selasa nnt , iaitu esok  , aku nak jumpa Barney aku , but dia banyak bising , so tak jadi . Bincang punye bincang , sabtu nanti kami jumpa . okeh la tu sygg . HEEE . 

Then , berita yang paling buruk dan menyedihkan , Chikue , kucing aku yang paling aku sayang sudah selamat dikebumikan . hmm , aku sedih sangat sangat ! Kenapa kau pegi mase aku kat kem tu Chikue ? Tak boleh tnggu kakak wawa ker sayang ? Hmm , Aku tak tahu laa , malam sebelum aku pegi kem tu , aku memang ade peluk dia kuat2 sampai aku nangis . Then , dia pulak asik mengiau je kat aku . Sampai aku tanye berkali-kali dia nak ape . Aku asik teringat kejadian tuu je tak abes2 . Mak ckp , dia nak ckp kat kau tu , dia nak pergi . Dan , sehingga sekarang , aku asik teringat chikue , mana taknye ? setiap pagi chikue ade kat bawah kaki aku bila aku bgn tidur . Sekarang dah takde lagi . :(


Kakak wawa rindu chikue . Kakak wawa terkejut sangat semalam . Balik rumah jek chikue dah takde . Air mate kakak wawa masih lagi mengalir lagi ni sayang . :((

sincere,najwa .

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

6 comments:

Yunie Ayunie said...

comey nye kucing 2..

Siti Fairuz said...

sian nye chikue .

Najwaa Malikk said...

yunie : chikue mmg comel . :))

Najwaa Malikk said...

fairuz : hurm , nak buat mcm mane ? mmg waktu dia utk pergi . :((

Ady Rahman said...

takziah untuk chikue .

Najwaa Malikk said...

ady : terima kasih awk . :(