16 October 2011

Si penipu MATA .



Hikk , dah lama aku tak update blog secara gedik . Asik serious je kan ? Okay , kali ni aku update pasal si penipu mata . Err , aku tak terer pun bab-bab makeup nih . Tapi bila dah buat tu , tak kisah laa cantik ke tidak . Asalkan dah menjadi . Hikhik , gedikk je kan ? Auw . Pasal apa nak jadi gedik ? Pasal aku ni gedik , sebab tu http://wawathegewdix.blogspot.com .  


Orait , now , mari sini , tengok muka aku sebelum di solek , dan selepas di solek . :)


TADA ! Ini muka aku tak solek . Okayyy , aku tahu , mata aku kecik je . Hidung aku besaaa gedabak ! 
=_______="

Orait , One , Two , Three ! 


Okay , 
1. Aku akan pakai contact lens . (Ya aku tahu bahaya , tapi aku dah kurangkan pakai contact lens.)
2. Aku akan pakai BB Cream jenama Maybelline . (Natural) sebab muka aku warna sawo matang :)
3. Aku akan guna compact powder , juga Natural . Sebab nak kekalkan warna sawo matang tu . Hikkhikk :)
4. Aku akan oles sikit eye shadow , berwarna coklat . (Aum ! takmo over over !)
5. Aku buat sedikit garisan di kelopak mata aku .
6. Then , baru aku guna eyelashes cream nih . (untuk tampal eyelashes di kelopak mata aku)
7. Aku tiup-tiup eyelashes tu supaya cepat kering dan tampal eyelashes di kelopak mata aku .
8. Tekap eye clipper tu di bulu mata sebenar kita tu . Then , sepatutnya guna mascara untuk sikat eyelashes dengan bulu mata sebenar kita .
9. Guna eye-mo utk mata kita , (takut-takut kering sangat nanti )
10. Gunakan NIVEA lips bloom untuk mengelakkan bibir kering .
11. Then guna LIPS ICE (Lips gloss) untuk kasi bibir tak pucat . Hikkhokk :D

SIAP !

   


Okay , dan ini HASILNYA .
Maaf , aku tak cantik mana pun nak tunjuk korang macam mana cara aku bersolek .

#macam payahh je kan ? Tapi , ni lah orang perempuan yang sentiasa mahu tampil cantik di khalayak ramai . :D (even aku tak lawa pun)

Tampil secara semulajadi lebih enak untuk mata yang memandang .
HIKKHOKK :D

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

3 comments:

SitiNurFaryanaJaffre said...

nanti make up kan yana tau tau tau :) tapi kita tak payah guna bulu mata palsu sebab bulu mata kita dah panjang . welkkkk :P

Najwaa Malikk said...

Yana : haihh , awak tu dah cantik , tak payah makeup lagi :D

Jima Hamzah said...

bg sy awk sentiasa tercantik di mata sy syg ! muah muah muah ! i love u lah