08 December 2010

Tentang gadget & accessories saya . GRR !

Assalamualaikum :)


Okay , semalam , aku berjalan-jalan dgn abah aku macam-macam yang jadik ! Salah satu kejadiannya , wedges yg jadah keras niyh , boleh plak terpijak tanah lembut kat tepi jln , smpai talinya terputus , dgn serta-merta , aku terus buang kasut tuh ! buat aku hangin tol ! haiyoyooo , serta-merta pegi kedai kasut , beli selipar jepit jea . GRR . Sial ! 


Then , jalan-jalan kat Taman Molek ternampak cawangan CANON , then , aku ajak abah masuk kedai tu . Belek camera tu , belek camera niy , belek lens tu , belek lens tu . Haiyoyoo , mata rambang pulakk ! Adoiyaii . Tiba-tiba dapat idea nak pekena abah . HAHA , aku ckp , "Abah , rase2 kan , camera Canon 1000D niyh , abah nak tukar dgn Canon 7D tak abah ? " sambil aku tersengih-sengih . HAHA . Then , abah hanya mendiamkan diri . 



Here , ini camera yang aku pakai skrg niyh . Memang lah syok memakainye , lame2 aku bosan dgn cemera niyh , sebab function yang sama , lens dia x jauh mana . Ade membe aku kate nak belikan lens baru utk aku , tp ,smpai skrg aku tgk xde pape pun yg dia bg kat aku . kalo jumpe pun just berbual & dia pun masih menggunakan camera yg sama , iaitu 550D . Lawa lah jugak beb , dia punya yg best bole merakam video . GRR !



Hah ! Ini , camera yg aku tgh usha . Memang best lah beb ! Mcm2 boleh dibuatnye . yg paling best , mase rakam , boleh snap . PERH ! aku try pegang & snap tu pun dah rase mcm nak curi dah ! Tapi , abah kate , nnt , kalau kau dah ade duit , nnt abah support sikit . mane taknye , 1set 8k siot ! GRR !


Then , aku usha lens segala lens tuh ! Huh ! gempak gempak laaa ! 


See ? bertapa menggilanya aku terhadap jadah & jadah niyh ! Hurghhh !

Okay , kalau dapat , serious ! aku sumpah ! aku nazar , berpuasa selama 5hari !

sincere , najwa 

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

4 comments:

Cik Amy said...

haha, siap nazar nak puasa tapi mahal kutt

Najwaa Malikk said...

cik amy : huhu . takpe2 , usaha tangga kejayaan , Insya-Allah , saya akan dpt . HEHE . :)

fido said...

nk mintak kat abah gak ar...

Najwaa Malikk said...

firdaus : hahaha , tu abah saya jea . bkn abah awk . :P