16 December 2010

Ya Allah , kenapa jadi macam ni ?

Assalamualaikum readers ! :)

Okay , hari ini , aku sangat penat dan sedih tahap Nauzubillah :( . Pagi2 , aku bgn , text BF aku , then , BF aku mntk untuk meng-online-kan diri , so , aku online . Then , time tgh online , tiba2 mak call , ajak pegi klinik haiwan . Mak suruh aku ready bawak chikue . Aku pun dukung chikue dengan keadaan sayu . Mana taknye ? Kaki dia berlubang dan sudah berulat .

Meh sini , aku nak cerita pasal kaki chikue tu , satu hari tu , chikue balik dalam keadaan tempang , kaki yang kurang berfungsi ialah kaki belakang dia sebelah kanan . Kemudian , aku fikir , kaki dia tu sakit-sakit biasa jela . Mak aku sekadar pandang remeh , dia just suruh aku sapu minyak gamat kat kaki dia . Selepas 5 atau 6 hari , semasa chikue tengah makan , aku tengok kaki dia , ada benda yang bergerak-gerak , then , aku pun usha lah luka tu , Ya Allah ! Ulat ! aku terus jerit , aku bagitahu mak & abah . Abah kata , pegi klinik haiwan esok jeh , then ,aku dengan rasa berani , aku korek luka tu , aku keluarkan 6 atau 7 ekor ulat . Chikue cakar blakang bdn aku , *maybe dia rase sakit kan , then , abang ejat pun tolong pegang kaki depan chikue , abang ejat tak berani tengok ulat-ulat tu , dia geli kot . :) After that , aku bungkus luka dia . Tak sampai 5 minit bungkusan tu . Chikue gigit untuk bukak bungkusan tu . Abah kata , biarkan je , nnt luka tu kering . Pada malamnya , selepas BF aku call , aku belek kaki chikue tu , makin teruk ! Then , aku just dpt nangis , kelincahan kucing aku dah takde , then , dia tak dpt respond aku , if aku pancing dia untuk makan . 

Keesokan harinya , iaitu hari ini , kami menghantar chikue ke klinik haiwan , grr , memang sedih . Aku tak habis-habis menangis sebab chikue . " Kakak wawa faham la chikue , sakit sangat kan ? " tu jer ayat yang aku mampu bagi kat chikue . Dan chikue hanya mampu mengadu kesakitan dia dengan tengok muka aku .

Sesampai kami di klinik , Doktor periksa kaki chikue , dia tanya , " kenapa kaki dia niy ? " Aku tak dapat jawab ape-ape , tapi , mak tolong jawab , mak kate " Tak tahu la doktor , agaknya dia nakal sangat , sampai orang pukul dia ker , orang cabut kuku dia ke , orang tetak kaki dia ke , saya pun tak tahu doktor . " Then , doktor tu cakap , " Nih ada orang cabut kuku dia ni . " , aku pun jangka mcm tu sbenarnya . Sebab , kalau kucing bergaduh , tak mungkin sampai tercabut kuku kan ? So , aku tak dapat nak tuduh sesiapa yang buat kucing aku mcm tu . Biarlah , mesti ada balasan untuk manusia yang tak reti pakai kepala hotak tu . So , sepanjang mengubati chikue , aku tak henti-henti nangis . Sedih la weyh ! Dan , yang membuatkan aku sangat bangga ialah , chikue sangat kuat ! Doktor tu beri suntikan bius sebanyak 3 kali , tp dia masih lagi belum pengsan . Kuat kan ? YAWW ! chikue kuat !


Masa niy , dia dah longlai , selepas 3 kali suntikan bius .


Geli ker ? Ini ulat-ulatnya , sebenarnya banyak lagi lahh ! =.="






Ini kaki chikue , selepas jarinya dipotong . Sakit kan ? Aku nak orang yang buat kat kucing aku niy , rase mcm mane kucing aku niy rase . Kau memang kejam lahhh !! Duniaa ohh Duniaa !

sincere , najwa

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

8 comments:

Siti Fairuz said...

kesian giler2 .
sedih tengok kucing wawa :(

Najwaa Malikk said...

fairuz : yes , mmg sedih sgt . wawa rase mcm nak cari org yg buat kat kucing wawa niy .

EL ARA said...

fucking seriously im crying while read ur post.
STUPID punye org,tkde otk buat mcmtu.
Is he/she dead?

Siti Fairuz said...

memang taw ! KEJAM betul . sedih nye , fairuz tengok pon cam na nages .

Najwaa Malikk said...

el ara : kucing wawa masih tak sedar dari pengsan after kena bius ptg td .

fairuz : mmg kejam lahh , wawa mmg rase nak panggang manusia tu !

ecah said...

ee jht tol org yg bt kt kucng 2 kn.. emm

вαву вerry said...

huwaaaa ! wawa , sape jhat tuh ? ;( makin sedey oww nana , coz kucing nana bru jew mati kelmarin taw . huwaaaa ! ta than mao nanges lowh .

Najwaa Malikk said...

ecah : memang jahat org tu ! tak reti fikir . harap2 dia dpt balasan setimpal .

nana : hmm ,kesiannya kucing nana . :(