07 January 2011

Jadi orang , kena ada adab .

Assalamualaikum ! :)


Yah , aku rase hal ni dah biasa kena kat kaum hawa . Betul tak ? Yah , aku pernah baca 1 post yang seakan-akan cerita yang aku nak bgtahu korang ni . Ehem , maaf la ye kaum adam . Aku tak berniat nak buat korang 'panas hati' . Yah , sebelum nih aku boleh pandang remeh pada hal mcm ni , tapi sekarang , aku yang terkena , jadi , benda ni dah jadi hal yang parah bagi aku. Ni cerita yang diceritakan oleh Siti FairuzBUDAK OTAK KUNING .(click sini untuk tahu ceritanya)


Hah ! cerita aku lebih kurang laa . Bermulanya , dari si wanita yang kurang reply IM dari lelaki sebegini . Huh . Aku agak rasa nak terkentut kat muka kau MAT oi ! Kepala BUTTT kau laa cakap aku x pernah reply IM kau . Aku reply okay ? Tapi aku layan biasa-biasa lahh . Aku ingat gila muka kau ni ! First time kau IM aku , time tu kau mntk number phone aku . Tapi agak maaf lahh aku tak bagi eh . Ikot hati nak aje aku nak remove kau bhaii , tapi , kau ni orang Gelang Patah , aku tak sampai hati nak remove . Ni peluang kedua laa aku bagi kau . Kalau kau buat mcm ni lagi , mmg lahh aku tanpa belas kasihan aku REMOVE kau !





Hah ! Bagus budak-budak sekarang , start chat dengan perkataan BUTO . Haa , memang kesian mak bapak kau lah . Eih , nyirap pulak aku ngn orang mcm kau ni .


Nasihat aku la , kalau kau rase aku sombong or tak boleh dibuat kawan , kau REMOVE je aku . Takde hal la beb ! Tak luak lahh kawan-kawan aku , kalo setakat kau sorang tu yang remove aku ! Aku bukan nak riak bodoh , tapi aku memang tak suka berkawan dengan orang macam kau !


Yah , even cerita Siti Fairuz ni sedikit terpesong dari cerita aku , aku nak cakap , aku tetap tak suka if ada orang lelaki yang sebegini rupa . GRR !


sincere,najwa

LIKE dan KOMEN adalah HAK ANDA
TERIMA KASIH DAUN KELADI

6 comments:

Siti Fairuz said...

HATE dis mann ! teet !

kim heeruul said...

wawa potong jerw tgn dia tu..

Najwaa Malikk said...

fairuz : huh ! me too ! grr !

kim : Haih , bukan tgn je wawa potong nnt ! semua wawa potong nnt !

Lilynana Lexy said...

ayat die mmg terbaik ! sy TAK SUKA !

pyqaDEBAB (: said...

haha . bkn wawa je . pyqa pown kne gak . tp mmg pyqa remove trus sbb mlz nx lyn . pagai cm ap je . sbb uwh xske im .

Najwaa Malikk said...

lily : Yah ! wawa pun tak suka !

pyqa : HAIH ! thats why wawa ckp , kaum hawa selalu terkena ryte ? bukan pyqa sorang je yang terkena . ramai lagi yang kena .